Výrobky z EMU oleja
V ponuke máme širokú paletu výrobkov ako je 100% čistý EMU olej, EMU gél a kozmetické výrobky…
Mäso zo pštrosa EMU
Charakteristika mäsa zo pštrosa EMU:
zdravé a výživné
červené mäso s vysokým obsahom železa a bielkovín a nízkym obsahom tuku a cholesterolu
chuť a štruktúra emu mäsa je porovnateľná s hovädzím mäsom zvierat kŕmených zelenými natívnymi krmivami
udržuje si skvelú kombináciu chuti a zdravej výživnej hodnoty, ktorú nejeden konzument ocení
charakteristikou sa blíži k extra chutnej hovädzine, avšak sú tu rozdiely: mäso je zvlášť tmavé bez typického mramorovania, tuk sa ukladá vo vrstve medzi chrbtovou svalovinou a kožou
pri správnom opracovaní sa na svalovine nenachádza takmer žiadny tuk s výnimkou vnútornej strany stiahnutej kože
emu majú zvláštne spojivové tkanivo medzi svalovinou, ktorú nazývame „šedou kožou“
pri pečení dokáže okolo svaloviny (mäsa) vytvoriť pevnú „kôru“, ktorá nie je pre konzumenta žiaduca (preto ju treba pred prípravou odstrániť)
nakoľko mäso neobsahuje veľa tuku, nevyžaduje si dlhú dobu prípravy a vysokú teplotu pri príprave varením ako niektoré iné druhy mäsa
prípravu však netreba uponáhľať
jatočný EMU vyprodukuje okolo 18 kg čistého mäsa, ktoré sa vzhľadom a chuťou podobá na hovädzinu, má však oveľa nižší obsah cholesterolu a tuku
Pri dnešnom trende zdravého stravovania sa a šíriacom sa výskyte rôznych nebezpečných chorôb iných hospodárskych zvierat ako napríklad choroba šialených kráv, slintačka a krívačka, mäso EMU sa stáva populárnejším zo dňa na deň. V racionálnej výžive sa radí pred mäso jahňacie, kuracie alebo morčacie.